Editoriaal


Onze activiteitenkalender krijgt stilaan vorm, al is het nog niet duidelijk welke vorm precies, en hoe we de oppervlakte ervan moeten berekenen. In elk geval, opdat u niets over het hoofd zou zien zetten we in deze Leejup alles nog eens mooi voor u op een rijtje. Zeg nu nog dat er bij ons niets te beleven valt...


  Ploegenvoorstelling


Negen jeugdploegen in competitie, het is niet niks. En die zouden we graag eens allemaal samen aan iedereen voorstellen. Dat gebeurt op zondag 7 oktober, tijdens de rust van de wedstrijd van de 2e Landelijke dames tegen Lubbeek. Alle jeugdspeelsters worden om 17u stipt met hun coach aan de ingang van de zaal verwacht. Teams die een nieuwe Belfiusuitrusting kregen dragen die, de andere speelsters dragen hun officieel Blue Tigers opwarmshirt.


Je kan die dag trouwens ook doorlopend een hoodie passen en bestellen: dit is ons traditionele blauwe clubsweatshirt, met vooraan het gele club logo en desgewenst achteraan je naam en/of nummer (zie ook één van de foto's rechts). Gelieve voldoende geld (30 euro) te voorzien, om je bestelling ook meteen te betalen. Speelsters die op 7 oktober niet aanwezig kunnen zijn, kunnen hun bestelling vooraf doorgeven aan Rikka via evenementen@damesbasketleuven.be of 0496 107 808. Opgelet: na 7 oktober kan er niet meer besteld worden, dus als je graag (nog) een hoodie hebt, is dit het moment!


  Opleiding Tafelofficial


Geen ying zonder yang, geen Suske zonder Wiske, geen rook zonder vuur, maar ook geen basketbalwedstrijd zonder tafelofficials. U weet wel, die mensen die tijdens de wedstrijd aan een tafeltje apart naast het terrein zitten, en schijnbaar heel ingewikkelde zaken moeten doen. Maar heeft u zich eigenlijk al eens afgevraagd wát die mensen daar precies doen? Of wil u zelf misschien af en toe ook eens 'de tafel doen', zoals dat dan heet, al was het maar om die ouders die daar altijd zitten ook eens van de wedstrijd te laten genieten?


Wel, dan is hier uw kans. Op vrijdag 19 oktober organiseren we namelijk in het Redingenhof een opleiding Tafeloficial, waar u de knepen van het vak krijgt aangeleerd (blad, chrono en 24"). Een eerste deel, specifiek gericht op de Microben (want die werken met een ander blad) wordt gegeven vanaf 17u30, tijdens de training van de Microben. Om 19u30 volgt dan het tweede deel, voor alle andere leeftijdscategorieën. U hoeft natuurlijk niet beide delen te volgen, maar als u dat wil bent u natuurlijk altijd welkom. Afspraak is telkens in de inkomhal van de sporthal, om dan samen naar het leslokaal te gaan.


Deze opleiding is natuurlijk kostenloos. Om organisatorische redenen vragen wij wel dat u zich vooraf inschrijft via wedstrijdomkadering@damesbasketleuven.be. Als u specifieke vragen heeft, vermeld ze dan al in uw mail, dan kunnen de mensen zich al voorbereiden.


  Wijnactie


Witte wijn, rode wijn, bubbels: wat u ook het liefste drinkt (of cadeau geeft, of aan uw bezoekers schenkt met de feestdagen), op zondag 11 november kunt u tussen 11u en 16u traditioneel komen proeven in het Redingenhof. En niet alleen proeven natuurlijk, bestellen kan ook, en dank zij onze sponsor Dulst uit Blanden verdient de club er nog een centje aan ook!


Het volledige aanbod van dit jaar, voorzien van het nodige deskundige commentaar, en het bestelformulier met de prijzen volgt later.


  Clubavond


Op woensdag 5 december kunt u van 17u30 tot 20u30 alweer in het Redingenhof terecht voor onze gezellige clubavond, met op het programma onder andere:


  • Onderlinge wedstrijdjes voor de meisjes

  • Een lekker glas wijn en een stevige warme hap

  • Peanuts tot en met Pupillen kunnen zich nog inschrijven voor de Kerststage


En tijdens dit alles krijgen onze jongste meisjes misschien wel het bezoek van een Heilig Man, als die wat tijd kan vrijmaken. Want dit zijn voor hem natuurlijk de drukste dagen van het jaar...


  Kerststage


Telkens een groot succes, en dus ook dit jaar weer op het programma. Open voor alle meisjes aangesloten bij de VBL (en alleen maar meisjes!), in de leeftijdscategorieën van de Peanuts tot en met de Pupillen (dus geboortejaren 1999 tot en met 2006). De stage gaat door in het Redingenhof, van woensdag 2 tot en met vrijdag 4 januari 2013, telkens van 9u tot 12u30 met opvang een half uur voor aanvang en na afloop.


De kostprijs is 40€, fiscaal aftrekbaar voor -12 jarigen, en inschrijven kan tot 7 december. Meer praktische informatie volgt later.


  Spaghettidag


Een 'nieuw' initiatief, op een compleet andere leest geschoeid: opzaterdag 23 februari serveren we spaghetti voor alle speelsters, spelers, coaches, familieleden, vrienden, vriendinnen en sympathisanten. Op een aparte locatie in Kessel-Lo, en je kan er zowel 's middags als 's avonds langskomen om je buikje rond te eten. Ook hieromtrent kom je te gepasten tijde meer te weten, maar hou de datum alvast vrij!


  Paastornooi


Een traditie die er is om in ere gehouden te worden, want zo gaat dat nu eenmaal met tradities. En zoals de naam het zegt gepland met Pasen, wat dit seizoen wil zeggen van 29 tot en met 31 maart 2013. Alle jeugdcategorieën komen in principe aan de bak, al hangt dat natuurlijk ook af van de inschrijvingen. En we rekenen graag op uw massale steun, zowel voor het aanmoedigen van de speelsters als de logistieke ondersteuning van het geheel!


  Seizoensafsluiter


Het uur van de waarheid, de dag waarop de meeste ouders zitten te wachten, en waarop zij zich wagen aan een wedstrijdje tegen hun dochters. Wat ze zich 's anderendaags meestal erg beklagen. Traditioneel de laatste dag dat het training is en afgesloten met een receptietje voor alle ouders en speelsters. De juiste datum inmei volgt later nog.


  Beleuvenissen


Vier vrijdagen in juli, waarop wij de dorstige bezoekers op de Vismarkt van het nodige vocht voorzien. Voor het programma is het natuurlijk nog wat vroeg, maar reserveer alvast wat tijd om ons te helpen op onze stand, of kom ons minstens eens bezoeken om ons een hart onder de riem te steken en de kas te spijzen. Het is telkens opnieuw een reuze gezellige bedoening, dus passeer zeker aan onze stand!


  Zomerkamp De Panne


De Panne 2012 is amper gepasseerd, of de voorbereidingen voor 2013 zijn al gestart. Heb je ook fantastische herinneringen aan het kamp, of heb je de enthousiaste verhalen gehoord, en wil je'r volgende zomer ook bij zijn, hou dan alvast van 26/8 tot en met 29/8/2013 vrij in je kalender! Meer informatie volgt dan later nog.


In deze nieuwsflash


Bijdragen voor de volgende nieuwsbrieven kan je steeds hier kwijt. De werkgroep Communicatie behoudt zich het recht voor om bijdragen te weigeren.
Sponsors


Maak u geen illusies: zonder onze gulle sponsors zou onze club niet kunnen overleven. Denk dus ook aan hen en betrek hen bij uw plannen als het u uitkomt!Copyright 2012
Basketclub Dames Leuven vzw | Interleuvenlaan 62 3001 Leuven


Bezoek onze webstekContacteer ons


Om u op deze nieuwsbrief te abonneren

of om u uit te schrijven klik hier