Wat een idee!


Hij werd al in de vorige editie vermeld, en ondertussen hebt u hem ongetwijfeld al op de toog zien staan: onze ideeƫnbal! Feit is dat hij al volop gebruikt wordt, wat ook betekent dat uw ideeƫn dienen opgevolgd te worden. En dat gebeurt via de website, waar u op deze pagina alles mee kan volgen. Goed idee, niet? Had zo uit de ideeƫnbus kunnen komen...


  Beam me up, Mascotty!


Heb je'm? Neen? Geen erg, dat betekent dat je zelf geen Trekkie bent en nog te jong om de zinspeling te vatten. Niet getreurd dus! Misschien eens aan je ouders vragen?


Maar ter zake. In de eerste editie van onze nieuwsbrief lanceerden we een wedstrijd  voor het creeĆ«ren van een nieuwe mascotte en/of logo voor onze club. De deadline werd vastgelegd op 1 november, dus er resten jullie nog maar een paar weken om ons jullie hersenspinsels te bezorgen. Deze worden dan aan de jury voorgelegd, in de mate van het mogelijke op de website gezet, en dan kan iedereen stemmen over jullie ontwerpen. Er zijn al twee voorstellen binnen, dus laat jullie creatieve krachten de vrije hand en zorg er mee voor dat onze club binnenkort heel herkenbaar wordt!


  Vrijwilligersregister


Vzw of geen vzw, net als elke andere vereniging draait onze club voornamelijk op de onbaatzuchtige inzet van vele vrijwilligers. De bar, het klaarzetten van de zaal, het bemannen van de tafels bij de wedstrijden, de begeleiding van onze zomerstage: allemaal zaken die zonder de hulp van vele vrijwilligers heel wat moeilijker zouden verlopen of zelfs helemaal niet zouden kunnen doorgaan. Waarvoor dank!


Maar net omdat we een vzw zijn heeft al die vrijwillige inzet ook een administratief staartje. Als club zijn we namelijk verplicht een vrijwilligersregister bij te houden, waarin de gegevens van de vele helpers worden bijgehouden. Niet dat daar iets mee gebeurt, maar het moet bij een eventuele controle wel getoond kunnen worden. Schrik dus niet wanneer we u binnenkort om uw gegevens komen vragen, zodat we die eenmalig aan ons gegevensbestand kunnen toevoegen.


Wil u hier meer over weten, dan verwijzen we u graag naar het betreffende artikel in nr 139 van de VZW-Review, het magazine van het Vlaams Studie- en Documentatiecentrum voor vzw's, dat u op eenvoudig verzoek bij onze juridische cel kunt verkrijgen.


  Medische bijstand


Het valt jammer genoeg moeilijk te vermijden: wie aan sport doet zal zich af en toe ook wel eens blesseren. Vaak is het op het eerste gezicht niet onmiddellijk duidelijk hoe ernstig het is, en wordt er voor alle zekerheid al snel richting Spoedgevallen getrokken. Maar dat hoeft eigenlijk niet: de huisartsenkring van Leuven heeft, op wandelafstand van het Redingenhof, een wachtpost in de Dijlemolens. Elke zaterdag, zondag en feestdag kan je daar van 9 tot 21 uur een huisarts van wacht consulteren. Wanneer iemand zich dus tijdens de wedstrijd kwetst en bijvoorbeeld een hechting nodig heeft, of er is een vermoeden van verstuiking of breuk, dan kan je daar terecht of kan je de mensen daarnaar verwijzen. Zo hoeven ze niet meteen rechtsreeks naar de spoedafdeling van het ziekenhuis te gaan. Meer informatie vind je in hun folder, die je ook op onze bar kan vinden. En enkele keren per jaar loop je daar zelfs bekende NDD gezichten (of toch minstens Ć©Ć©n) tegen het lijf ā€¦

In deze nieuwsflash


Bijdragen voor de volgende nieuwsbrieven kan je steeds hier kwijt. De werkgroep Communicatie behoudt zich het recht voor om bijdragen te weigeren.


Copyright 2010
Basketclub Dames Leuven vzw | Interleuvenlaan 62 3001 Leuven


Bezoek onze webstek ā€¢ Contacteer ons


Om u op deze nieuwsbrief te abonneren

of om u uit te schrijven klik hier