Editoriaal


Het seizoen loopt stilaan op zijn laatste beentjes, en dat betekent dat er traditioneel een aantal zaken staan te gebeuren. En opdat u niets over het hoofd zou zien zetten we in deze Leejup alles nog eens mooi voor u op een rijtje!


  De Panne


Augustus is nog een eindje van ons verwijderd, maar dat neemt niet weg dat de inschrijvingen voor onze jaarlijkse zomerstage voor de jeugd in De Panne ondertussen geopend zijn. In tegenstelling tot de vorige edities loopt de stage dit jaar van maandag (27/8) tot en met donderdag (30/8), en verloopt zowel de heen- als de terugreis dank zij de genereuze medewerking van Linden Cars met de bus.


Inschrijven doet u door ons het strookje van het inschrijvingsformulier via uw ploegverantwoordelijke terug te bezorgen en het voorschot van 75€ te storten. Let wel: uw dochter is pas effectief ingeschreven wanneer wij het voorschot op onze rekening ontvangen hebben.


Meer gedetailleerde informatie over de stage vindt u op deze pagina, waar u ook het verloop van de inschrijvingen kunt volgen. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er tijdig bij!


  Bekerfinales Vlaams-Brabant


De vorige jaren behaalde onze club in de Beker van Vlaams-Brabant telkens mooie overwinningen in alle categorieën. Dat zal dit jaar al wat moeilijker zijn, want er werd deze keer geen bekercompetitie ingericht voor Pupillen, Kadetten en Junioren, officieel bij gebrek aan voldoende deelnemers. Met als gevolg dat we enkel vertegenwoordigd zijn bij de Landelijke Miniemen en de Senioren.


Hoe dan ook, beide ploegen verdedigen onze kleuren op het finaleweekend van 5 en 6 mei, dat doorgaat in Landen. Het programma ziet er als volgt uit:


  • Zaterdag 5 mei - 18u - Halve finale Dames Seniors
   BC Grimbergen - Notre Dame Leuven

  • Zondag 6 mei - 12u - Finale Miniemen Meisjes
   BC Grimbergen - Notre Dame Leuven

  • Zondag 6 mei - 18u15 - Finale Dames Seniors
   Als de halve finale op zaterdag gewonnen wordt...


Allen daarheen dus, om onze meisjes en dames aan te moedigen en naar een nieuw bekersucces te loodsen!


  Seizoen 2012 - 2013


Ook de voorbereidingen naar volgend seizoen toe zijn al volop aan de gang. Zo worden de komende week zowel bij de Pupillen als bij de Miniemen een aantal meisjes die volgend jaar naar deze categorieën overkomen uitgenodigd om samen met de eerstejaars te komen trainen. Op die manier verwachten de coaches en verantwoordelijken meer zicht te krijgen op de mogelijke ploegsamenstellingen van volgend seizoen.


Verder zijn er ook al een aantal transfers naar onze club toe te melden. Dat Karen Bartholomeus vanaf volgend seizoen de 2e Landelijke ploeg komt vervoegen hebben we u al eerder gemeld, maar naast Karen komt ook An Thys (momenteel spelend bij Runkster in 2e Landelijke) de ploeg versterken. De Landelijke Kadetten verwelkomen op hun beurt Lobke Van Gestel, die komt van Basket Lummen.


De komende weken valt er ongetwijfeld nog meer nieuws te melden, wij houden u uiteraard van de verdere ontwikkelingen op de hoogte.


  Seizoenseinde


Maar voor we overgaan naar het volgende seizoen moeten we natuurlijk eerst nog het lopende op de gepaste manier afsluiten. Traditioneel gebeurt dit, voor die ploegen die dat wensen (of voor die ouders of dochters die het aandurven), met een wedstrijdje tussen de ouders en de dochters, en ook dit jaar is dat niet anders. De datum werd vastgelegd op woensdag 16 mei, dus hou die alvast vrij. De precieze uren volgen later nog, en voor de ouders die dat wensen voorzien we vooraf ook nog een paar trainingen. Kwestie van de techniek (of is het fysiek?) toch nog even bij te schaven vooraleer de arena te betreden. Ook de data en uren van deze trainingen volgen later.


Met deze wedstrijdjes wordt het seizoen definitief afgesloten. Sommige ploegen zullen links of rechts nog een tornooitje meepikken, maar na 16 mei zijn er geen trainingen meer.
In deze nieuwsflash


Bijdragen voor de volgende nieuwsbrieven kan je steeds hier kwijt. De werkgroep Communicatie behoudt zich het recht voor om bijdragen te weigeren.
Sponsors


Maak u geen illusies: zonder onze gulle sponsors zou onze club niet kunnen overleven. Denk dus ook aan hen en betrek hen bij uw plannen als het u uitkomt!

Copyright 2012
Basketclub Dames Leuven vzw | Interleuvenlaan 62 3001 Leuven


Bezoek onze webstekContacteer ons


Om u op deze nieuwsbrief te abonneren

of om u uit te schrijven klik hier