De Korf van de voorzitter


Beste vrienden,


Het seizoen 13-14 zit er op. De voorbereidingen voor het seizoen 14-15 zijn zo goed als afgewerkt. Een periode van basket-rust breekt aan. Voor mij als voorzitter een goed moment dus om even terug te blikken.


‘We zijn goe bezig’ is voor mij de uitdrukking die het samenvat. Toegegeven, het duurde een tijd(je) voor onze eerste ploeg echt op dreef kwam (ze hielden er wel lang de spanning in), maar eind goed al goed. Onze eerste provincialers speelden kampioen (proficiat!) en onze landelijke miniemen en kadetten wonnen de beker van Vlaams-Brabant. Maar ook al onze andere ploegen, van jong naar (een beetje) ouder, maakten een goede beurt, met veel progressie gedurende het jaar.


Sportief doen we het dus goed, maar een club is meer dan een optelsom van speelsters en coaches, meer dan streven naar de hoogste plaats in de rangschikking. Notre Dame kiest bewust voor een gezonde mix van competitiviteit, leren basketten,  teamspirit  en genieten van samen sporten. De sfeer die onze eindeseizoensactiviteit  (14 mei) ademde,  vat het goed samen : een club waar het gezellig om toeven is.


Zoiets lukt alleen maar dank zij de inzet van velen. Ik weet niet wie daarbij eerst te noemen. De leden van het bestuur, elk met hun eigen rol? De coaches en speelsters? Karen en Jef als bezielers van de sportieve cel? De sponsors die hun sympathie voor ons in euro’s uitdrukken? De nieuwe poetsman die de zaal en de kleedkamers kraaknet houdt? Thierry die er altijd is om in te springen? Rikka en haar evenemententeam of Ellen en haar bar-dames die door hun engagement onze kas helpen spijzen? Onze Jef van ver in de tachtig die elke keer opnieuw de reclamespandoeken komt ophangen?  De papa’s en de mama’s die als gratis-taxichauffeurs het hele Vlaamse land doorkruisen? Of de vele anderen die ik nu vergeet, maar die even belangrijk zijn? Ze liggen allemaal in mijn bovenste schuif. Aan allen, veel , heel veel dank!


En de voorzitter dan? Wel, hij kijkt toe, ziet dat het goed is en hij is gelukkig.


Ik wens jullie allen een fijne zomer toe (met voor alle studerenden eerst nog een succesvolle examenperiode) en daarna …. op naar een nieuw en succesvol seizoen!


Eddy Van Avermaet, voorzitter


Het nieuwe seizoen - de seniores


Even citeren uit de missie van onze club (je weet wel, die tekst die heel weinig mensen al eens gelezen hebben): " ... BC Dames Leuven creëert een veilige omgeving ... met competitie op het voor elk van hen meest aangepaste niveau...". Iedere speelster zou dus in onze club op haar niveau competitief aan haar trekken moeten kunnen komen, en vanuit de jeugd moeten kunnen doorgroeien naar het juiste niveau bij de seniores. Uiteraard een nobel uitgangspunt, maar dat betekent natuurlijk wel dat je als club dan ook op elk niveau een ploeg actief moet hebben, zodat iedereen kan inschuiven in het niveau wat haar het best ligt of past.


Door het feit dat onze 1e Provinciale Dames het afgelopen seizoen kampioen speelden, hebben we als club in deze doelstelling weer een stapje vooruit kunnen zetten. Met nu twee ploegen in 2e Landelijke is de eerste stap gezet om op termijn met één van deze ploegen door te stoten naar 1e Landelijke, om zo uiteindelijk tot het ultieme doel te komen: een seniorsploeg in elke reeks van 2e Provinciale tot en met 1e Landelijke. Want op die manier kunnen we onze jeugd een ideale doorstroming garanderen, en onze seniores op elk niveau actief houden.


Even zag het er zelfs naar uit dat we dankzij het mooie resultaat van de dames van 2e Provinciale een extra stap in de richting van ons ultieme doel konden zetten. Als 4e in het klassement, en met 2 ploegen vóór hen die niet wilden of konden stijgen, hadden zij in principe de stap naar 1e Provinciale kunnen zetten, waardoor we de aansluiting met 2e Landelijke meteen al hadden verwezenlijkt. Maar het Provinciale Commitee besliste daar in al haar wijsheid anders over, door het aantal ploegen in 1e Provinciale op eigen houtje en zonder enige vorm van inbreng of overleg met de clubs naar 12 terug te brengen. Hierdoor kon onze P2 dan toch niet stijgen, en zag het ernaar uit dat we volgend seizoen dus twee ploegen in 2e Landelijke zouden hebben, en één ploeg in 2e Provinciale.


Maar... Om uiteenlopende redenen verkozen een aantal speelsters van de 1e Provinciale ploeg die kampioen speelde, om niet mee te stijgen naar 2e Landelijke. Ze laten aansluiten bij de dames van 2e Provinciale was geen optie omwille van het aantal speelsters dat daar al actief is. En dus is er besloten om een tweede ploeg in te schrijven in 2e Provinciale, hoofdzakelijk bestaande uit dames die het afgelopen seizoen in 1e Provinciale speelden. Gezien het niveau dat beide ploegen afgelopen seizoen behaalden, is de kans groot dat minstens één van hen relatief snel opnieuw naar 1e Provinciale kan doorstoten en we dus snel weer een volgende stap naar ons uiteindelijk doel kunnen zetten.


Dus, volgend seizoen treden de Blue Tigers aan met 2 ploegen in 2e Landelijke (2LA en 2LB), en 2 ploegen in 2e Provinciale (P2A en P2B). René Corbeels (2LA) en Jef Neegers (2LB) zullen de ploegen in 2e Landelijke voor hun rekening nemen, terwijl Patrick Herson (P2A) en Peter Arryn (P2B) de ploegen van 2e Provinciale onder hun vleugels nemen. De samenstelling van de ploegen, de trainingsuren van alle ploegen (seniores én jeugd) en de start van de trainingen vind je op de website. En de nieuwe gezichten die een extra seniorsploeg onvermijdelijk met zich meebrengt worden verder in deze nieuwsbrief even aan u voorgesteld.


We rekenen natuurlijk op uw steun om al deze ploegen volgend seizoen een hart onder de riem te steken, en hopen dat jullie dan ook talrijk aanwezig zullen zijn in het Redingenhof!


Het nieuwe seizoen - de jeugd


Eén puzzelstukje ontbrak nog bij de jeugd: na het doorschuiven van coach Bruno naar de Miniemen was er een vacature voor een nieuwe coach bij de Provinciale Pupillen. Die vacature werd ondertussen ingevuld, en wel door Davina Vanheffen. De voorbije jaren coachte zij de Microben bij BC Grimbergen, en vanaf volgend seizoen komt zij niet enkel ons trainerscorps, maar ook onze 2e Landelijke B ploeg versterken. We laten Davina verder in deze nieuwsbrief zelf aan het woord, en heten haar alvast van harte welkom!


Welkom aan de nieuwe speelsters in 2e Landelijke


Twee ploegen in 2e Landelijke, en een aantal meisjes die vanuit Leuven andere horizonten opzochten, dat betekent dat er ook een aantal nieuwe gezichten onze club komen vervoegen. We heten hun allemaal van harte welkom, en laten hen even zelf aan het woord:

Sophie Vercruyssen

Hallo, ik ben Sophie Vercruyssen en ik speel sinds 2000 basket. Van in het begin bij Toyota Wouters Diest, en vanaf het seizoen 2009-2010 heb ik de overstap gemaakt naar Basket Lummen waar ik bij de kadetten en in 2e en 1e landelijke gespeeld heb. Vanaf volgend seizoen kom ik bij de Blue Tigers de 2e Landelijke A ploeg vervolledigen.


Momenteel studeer ik Kinesitherapie aan de KULeuven.

Klara

De Baerdemaeker

Hey, ik ben Klara De Baerdemaeker en kom volgend seizoen bij de Blue Tiger dames van 2e Landelijke A spelen. Ik ben beginnen basketten bij de Merchtem Eagles, en dan vijf jaar bij Streek Inn Vilvoorde. Nadien volgden 5 jaar bij BC Grimbergen (eentje ervan wel op Erasmus doorgebracht en toen in Zwitserland bij een club aangesloten) en dan nu naar Leuven.


Wat mijn studies betreft begin ik weldra aan mijn laatste jaar geneeskunde aan de KULeuven. Wanneer ik naast studies en basket nog tijd over heb, ga ik graag reizen, en af en toe eens klimmen.

Davina Vanheffen

Hallo allemaal, ik ben Davina Vanheffen. Ik ben beginnen basketten op mijn 6 jaar en heb 11 jaar bij BC Grimbergen gespeeld, waarvan 2 jaar als landelijk miniem en 1 jaar landelijk kadet. Als pupil heb ik trouwens nog 2 jaar in de Brabantse selectie samengespeeld met meisjes van Leuven! Nadien ben ik naar Basket Groot Willebroek gegaan voor 3 jaar, eerst als landelijke kadet en dan in 2e landelijke, om uiteindelijk in 2e Landelijke terug bij BC Grimbergen te belanden en dan nu bij de Blue Tigers in de 2e Landelijke B ploeg.


Als coach heb ik de afgelopen jaren bij Grimbergen de microben getraind, en als assistent ervaring opgedaan in de basketschool. Ik heb ook nog ervaring met andere sportkampen in verschillende disciplines, heb o.a. een diploma als fitness instructeur en studeer dit jaar af als leraar lichamelijk opvoeding en bewegingsrecreatie.


Sport is de rode draad doorheen mijn interesses, maar ook vriendschappen onderhouden, plezier maken en op vakantie gaan vind ik fijn!

Debbie Hensmans

Hallo, ik ben Debbie Hensmans of gewoon Debsie ;). Ik ben 23 jaar en werk sinds kort in het bedrijf Zetes Cards. Buiten het basket ga ik zeker eens graag weg met vrienden, gewoon plezier maken en genieten van het leven.


Ik heb mijn jeugdopleiding gedaan bij BBC Alsemberg en heb er gespeeld tot senior in eerste Provinciale. Dan ben ik in 2e Landelijke gaan spelen, eerst bij Tradibouw Opwijk en daarna bij BC Grimbergen. En nu dus bij de Blue Tigers, in de 2e Landelijke B ploeg!


Ik ben ook al 4jaar Provinciaal Scheidsrechter in Vlaams-Brabant.

Els Pieters

Heej daar, mijn naam is Els Pieters en ik ben 23 jaar! :) Al heel mijn leventje lang ben ik gefascineerd geweest door die ene sport..., ja BASKETBAL! In mijn 7de levensjaar begon ik ermee bij BBC Telstar in Muizen. Al snel werd het mijn grote passie en ontwikkelde ik mij als speelstertje. Na 5 jaar spelervaring te hebben opgedaan in Muizen, trok ik richting een nieuwe uitdaging, BBC SKW. Hier heb ik mijn hele jeugd verder afgewerkt en kreeg ik de kans om mee te draaien met de top van België. Echter, na mijn middelbaar besloot ik om Burgerlijk ingenieur - Architect aan de K.U.leuven te gaan studeren, en het werken aan mijn andere passie (mijn studie architectuur) zorgde er voor dat ik mijn carrière in het basketbal aanzienlijk moest terugschroeven. Ik ben toen 2 jaar op rij van de ene ploeg naar andere gewisseld om het toch maar te kunnen blijven doen, maar ik had er geen tijd meer voor, ik vond mijn draai er niet en ik nam vervolgens het besluit om die droom even op te bergen. Maar NU ben ik er weer helemaal klaar voor! Het zal weer even wennen worden, maar de conditie en het balgevoel zullen er wel snel genoeg terug zijn! Ik ben klaar en heb tijd voor een nieuwe start bij NOTRE DAME BLUE TIGERS LEUVEN (2LB)! Laat het een succesvol seizoen worden!

Jo Van Hoof

Van Jo hebben we jammer genoeg geen extra informatie ontvangen. Het enige wat we met zekerheid kunnen zeggen is dat ze overkomt van Damesbasket Brugge, sinds enkele maanden in de buurt van Leuven woont en onze 2e Landelijke B komt versterken.De zomerevenementen


En natuurlijk niet vergeten dat we ook deze zomer meer dan actief bezig blijven:


    • Van 2 tot en met 7/7 verzorgen we de toog in Comfortzone 4 van The Hive, de nieuwe camping van Rock Werchter. Met dank aan alle vrijwilligers die zich hebben opgegeven om een handje te komen helpen! We zoeken nog een paar mensen op maandag 7/7 van 7u tot 11u30, dus wil je ons uit de nood helpen, laat dan iets weten via werchter@damesbasketleuven.be.

    • De 3 vrijdagen van Beleuvenissen (18/7, 25/7 en 8/8) vind je ons op de Vismarkt, dat in deze vernieuwde editie wordt omgetoverd in een echt dansplein, en waar we ook dit jaar ons werk van barmhartigheid doen en de dorstigen laven. Ook hier zijn helpende handen welkom, laat weten wanneer je kunt via deze Doodle.


    • De zomer afsluiten en het nieuwe seizoen op gang schieten doen we traditioneel in De Panne, waar we met onze jeugd op zomerstage trekken van 25 tot en met 28/8. De inshrijvingen zijn ondertussen lang afgesloten, en met meer dan 70 deelnemers is het ook dit jaar weer een gigantisch succes. Een bewijs dat het niet slecht toeven is bij de Blue Tigers!


Copyright 2014Basketclub Dames Leuven vzw | Interleuvenlaan 62 3001 Leuven


Bezoek onze webstekContacteer ons


Om u op deze nieuwsbrief te abonneren

of om u uit te schrijven klik hier