Bekerfinales


Het is ondertussen alweer even geleden, maar ook langs deze weg willen we onze Benjamins, Pupillen, Miniemen en de Provinciale en Landelijke seniores nog eens feliciteren met hun winst in de finales van de Beker van Vlaams-Brabant. Vijf op vijf, het zal niet zo vaak voorkomen, en we zijn trots op jullie prestaties!! Proficiat aan de speelsters en de coaches, en veel dank aan de trouwe supporters die onze meisjes en dames naar de overwinning schreeuwden. Ze hebben het geweten daar in Aarschot (en in Grimbergen, Zemst en Londerzeel)...


  Nieuwe gezichten


Een nieuw seizoen betekent vaak nieuwe gezichten, en dat is ook deze keer niet anders. Traditioneel gaat het dan voornamelijk om nieuwe coaches, maar dit jaar, met het aflopen van de mandaten van de bestuursleden, verwelkomen we ook twee nieuwe kandidaat-bestuursleden. Hun kandidatuur moet natuurlijk nog op de Algemene Vergadering van 18 juni formeel goedgekeurd worden, maar we stellen ze bij deze toch al graag aan u voor. En galant als we zijn, beginnen we met de dames.


In de vorige nieuwsbrief konden jullie al lezen dat Bieke De Mondt samen met Karen de jeugdwerking verder op punt zal stellen. Om haar engagement nog meer kracht bij te zetten heeft zij zich ook bereid verklaard om de bestuursploeg te versterken.


In basketmiddens is Bieke natuurlijk geen onbekende. Afkomstig uit een sportief basketnest in Hoboken begon zij haar spelerscarrière op 12-jarige leeftijd bij de Pupillen van Red Vic Wilrijk, waar zij alle jeugdreeksen doorzwom. Na een jaartje bij een gastgezin in Brazilië - waar ook intensief gebasket werd - begon Bieke in 1994 in Leuven aan haar masterstudies Lichamelijke Opvoeding (toen nog Licentiaat genoemd).  Ze kwam er als speelster terecht in 2e Nationale bij... onze eigenste club, waar ze o.a. samenspeelde met Kristine Coenen (onze Microben coach) en Carla Van Corenland (onze boekhoudster). Ze bleef er tot 2002 actief als speelster, coach (Miniemen en vooral Benjamins) én jeugdcoördinator, dus helemaal 'nieuw' in de club is Bieke natuurlijk niet. In die periode behaalde zij ook haar Master diploma aan het Sportkot, met als specialisatie Basketbal - Trainer A (of wat had u gedacht?)


Na de geboorte van haar drie kinderen - alle drie basketters natuurlijk, met Joke die bij ons speelt en Wout en Witse bij de Leuven Bears - kwam het actieve basketbal sinds 2001 op een lager pitje te staan, met een sporadisch optreden in 1e Provinciale (Red Vic en Haacht) en een jaartje als Benjaminscoach in Lubbeek. Bieke heeft ondertussen haar droomjob gevonden als leerkracht in het lager onderwijs, waarbij zij al drie jaar de kinderen van het tweede leerjaar van Paridaens onder haar hoede heeft. Zij is blij en enthousiast om samen met Karen de "kwalitatief goede jeugdwerking" (haar eigen woorden...!) verder uit te kunnen werken, en heeft er veel zin in! En zoveel enthousiasme, ervaring en kennis ontvangen wij natuurlijk met open armen.Net als Bieke zal ook Cindy Van Raemdonk voor sommigen onder jullie geen onbekende zijn. Zij komt onze rangen vervoegen als speelster én als coach. Zo zal Cindy in de ploeg van René de 2e Landelijke Dames komen versterken, en bij de Landelijke Kadetten de taak van Jill overnemen.


Cindy studeert momenteel als masterstudent Lichamelijke Opvoeding aan de VUB, in de afstudeerrichting onderwijs. Haar jeugdjaren bracht zij door bij BC Grimbergen, waarna zij voor 1 jaar naar Notre Dame (toen nog Demesmacre) Leuven trok. In dat jaar kreeg zij de mogelijkheid om voor Kangoeroes Boom te spelen, een kans die zij met beide handen aangreep. Daar speelde zij in 1e Landelijke en trainde zij mee met de dames van 1e Nationale. Na 3 jaar Boom speelde zij vorig seizoen in Red Vic Wilrijk, eveneens 1e Landelijke. Het afgelopen seizoen was zij coach van de Provinciale Miniemen meisjes en van de Landelijke Kadetten meisjes bij BC Grimbergen. Tijdens de bekerfinales van Vlaams-Brabant coachte zij ook de Landelijke Miniemen, die het in de finale in een spannende wedstrijd nipt tegen onze eigen Blue Tigers moesten afleggen.Naast deze beide dames stellen we u ook graag Rudi Goossens voor, die ook kandidaat is voor een plaatsje in het nieuwe bestuur.


Rudi begon op 11-jarige leeftijd te basketten, toen zijn toenmalige leerkracht Yves Buccauw (nu jeugdcoach bij de Leuven Bears) op school een ploegje samenstelde dat hij elke woensdagnamiddag training gaf. Dit ploegje schreef zich het jaar nadien in bij Omnia Leuven, dat later fusioneerde met Standard AHZ en uiteindelijk de Leuven Bears werd. Op die manier doorliep Rudi bij de Bears de jeugdreeksen, eerst de Provinciale, en later de Nationale, en kwam hij op 19-jarige leeftijd in de eerste ploeg terecht, waar hij anderhalf jaar onder de leiding van John Van Crombrugge speelde.


Toen de Leuven Bears naar 1e Nationale promoveerden vond Rudi dat voor hemzelf té hoog gegrepen, en besloot hij zijn actieve carrière op provinciaal niveau verder te zetten. Zo speelde hij onder andere voor Kraainem, Overijse en Binche, om dan later, op zijn 41e, bij de Veteranen van de Leuven Bears te belanden. De laatste 2 jaar speelde Rudi dan bij onze eigen Veteranen, en af en toe ook bij onze Heren in 2e Provinciale. Rudi's dochtertje Sarah speelt momenteel bij onze Microben, en als trotse papa wil Rudi graag zijn steentje bijdragen door in het bestuur te zetelen.


  Nieuwe benamingen


U hebt ze de afgelopen jaren leren kennen als Peanuts, Microben, Benjamins, Pupillen, Miniemen en Kadetten, maar vanaf volgend seizoen zullen ook wij de officiële VBL benamingen bij de jeugd volgen, en dus spreken van U8 (Peanuts), U10 (Microben), U12 (Benjamins), U14 (Pupillen), U16 (Miniemen) en U19 (Kadetten). U (heb je'm?) kan er dus best maar aan beginnen wennen, ook op de website werden de nieuwe benamingen ondertussen ingevoerd.


  De ploegsamenstellingen


Na verschillende weken van overleg, evaluaties en gesprekken is de Sportieve Cel, in samenwerking met de coaches, er uit geraakt. De samenstelling van de jeugdploegen is een feit, en ook de coaches liggen vast. Een hele klus, en we zijn er dan ook terecht trots op dat die net als vorig jaar weer mooi op tijd geklaard is. Een dikke proficiat aan Karen, Jef en alle coaches!


Wat de coaches betreft zijn er volgend seizoen een aantal verschuivingen, want naast Jill hebben ook Geert en Kristine beslist om (voorlopig?) te stoppen met coachen. We kunnen hen niet genoeg bedanken voor het prima werk dat zij de afgelopen jaren bij onze club leverden, en we hopen dat het geen definitief afscheid wordt, maar dat we hen nog vaak in het Redingenhof mogen verwelkomen.


Met het stoppen van Geert, Kristine en Jill, en rekening houdend met de ambities en beschikbaarheden van de individuele coaches, is de Sportieve Cel tot volgende verdeling gekomen. Onze allerjongsten (pre-Microben of U8) blijven onder de hoede van Sarah en vormen in nauwe samenwerking met de Bears onze Future Tigers. De Microben (U10) zullen volgend seizoen begeleid worden door Jef Neegers, met assistentie van Thierry. Bij de Benjamins (U12) wordt volgend seizoen slechts één ploeg gevormd, die zal geleid worden door Davina. Zij ruilt van plaats met Simon, die dus vanaf augustus één van de twee Pupillen-ploegen (U14-B-Grensoverschrijdend) zal coachen. De tweede Pupillenploeg (U14-A-Grensoverschrijdend) komt dan onder leiding van Danny, en zal drie keer per week trainen, met het oog op een inschrijving in de Landelijke competitie in het seizoen 2016-2017.  Bij de Miniemen blijft alles bij het oude, met Bruno bij de U16-Interprovinciaal en Karen bij de U16-Landelijk. Bij de Landelijke Kadetten (U19-Landelijk) komt zoals gezegd Cindy Van Raemdock aan het roer, terwijl Peter zich ook volgend seizoen nog over de Provinciale Kadetten (U19-Interprovinciaal) zal ontfermen.


Voor de samenstelling van de jeugdploegen zelf verwijzen we graag naar de respectieve pagina's van de verschillende ploegen op onze site. Daar staan alle meisjes nu bij hun ploeg van volgend seizoen vermeld. De juiste trainingsdagen en -uren worden er in de loop van de week aan toegevoegd, de ploegfoto's volgen dan in september.


De samenstelling van de seniorsploegen krijgt u zoals gewoonlijk tegen het einde van de maand, wanneer de transferperiode afgelopen is en alles vastligt. Uiteraard ook weer via onze nieuwsbrief.


  Lidgelden


Met het lidgeld voor volgend seizoen introduceren we twee nieuwe zaken. Enerzijds willen we het verschil in kosten tussen de ploegen die 2 keer per week trainen en diegenen die dat 3 keer per week doen ook duidelijker in het lidgeld weerspiegelen. Per slot van rekening zijn de kosten voor de ploegen die 3 keer trainen (meestal de Landelijke ploegen) aanzienlijk hoger, en het is niet meer dan fair dat dit dan ook in het lidgeld duidelijk is.


Anderzijds kunt u vanaf nu zelf beslissen hoeveel lidgeld u betaalt. Binnen bepaalde grenzen uiteraard... Voor elke ploeg krijgt u 2 bedragen opgegeven: een minimumbedrag en een streefbedrag. U beslist zelf welk bedrag tussen deze beide bedragen u als lidgeld wil overmaken. Is het minimumbedrag bijvoorbeeld 150€, en het streefbedrag 185€, dan mag u 150€ betalen, maar ook 165€, 172€, 182€ of 185€. Aan u de keuze.


Waarom deze op het eerste gezicht vreemde manier van werken? Om iedereen de kans te geven ons naar zijn of haar mogelijkheden te steunen. Er is heel wat diversiteit in onze maatschappij, niet iedereen heeft het even gemakkelijk, en daar willen we ook in het lidgeld rekening mee houden. U draagt bij wat u zich kan permitteren, ieder volgens zijn mogelijkheden. Weet in elk geval dat het streefbedrag voor alle categorieën nog altijd geen 80% van de werkelijke kosten om die ploeg te laten spelen dekt!


Voor volgend seizoen zijn deze bedragen als volgt vastgelegd:


Categorie

Minimumbedrag

Streefbedrag

U8 (Peanuts)

150€

185€

U10 (Microben)

U12 (Benjamins)

220€

260€

U14-B

U16-Interprovinciaal

U19-Interprovinciaal

P1 Dames

P2 Dames en Heren

260€

295€

U14-A

U16-Landelijk

U19-Landelijk

L2 Dames

320€

385€


Het streefbedrag dekt zoals gezegd dus nog geen 80% van de werkelijke kosten om die ploeg te laten spelen. Dus zelfs als iedereen in staat of bereid zou zijn dit bedrag te betalen, dan nog is meer dan 20% van de onkosten niet gedekt. Deze onkosten worden opgevangen via sponsoring, subsidies en de opbrengst van de bar, maar in eerste instantie door de vele extra activiteiten die door de club worden georganiseerd. Deze activiteiten zijn dus cruciaal om onze club financieel gezond te houden, en draaien volledig op de inzet van vrijwilligers. Ouders en symphatisanten, zoals u en ik. We kunnen dus niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om spontaan een handje toe te steken, en we rekenen dan ook volgend seizoen weer op uw massale steun en aanwezigheid!


In deze nieuwsflash


Bijdragen voor de volgende nieuwsbrieven kan je steeds hier kwijt. De werkgroep Communicatie behoudt zich het recht voor om bijdragen te weigeren.
Sponsors


Maak u geen illusies: zonder onze gulle sponsors zou onze club niet kunnen overleven. Denk dus ook aan hen en betrek hen bij uw plannen als het u uitkomt!

Copyright 2015
Basketclub Dames Leuven vzw | Interleuvenlaan 62 3001 Leuven


Bezoek onze webstekContacteer ons


Om u op deze nieuwsbrief te abonneren

of om u uit te schrijven klik hier