Basketclub Dames Leuven
Notre Dame Blue Tigers Leuven

Wijnactie - Zondag 18 november 2018


Op zondag 18 november kunt u (voor de achtiende keer al!!) tussen 11u en 17u in het Redingenhof komen proeven van ons aanbod in rood, wit en bubbels, waarover u hieronder wat meer informatie kunt vinden. Bestellen kan ter plaatse, of door het afgeven van het bestelformulier aan iemand van de coaches, van het bestuur of rechtstreeks aan Jef Neegers tijdens de trainingen of de wedstrijden. Telefonisch kan ook op het nummer 016/23.86.78. Afhalen gebeurt dan op een later te bepalen datum in december in het Redingenhof, of op afspraak tijdens de trainingen. En wat nog het beste is: u steunt er de club ook nog eens mee!


Rode wijnen en Rosé

Ch. Fontarèche – Tradition – Corbières  2017

We merken een mooie diep rode kleur op met in de neus gegrilde toetsen, leder en wat kruidigheid. In de mond worden deze aroma's bevestigd, goede structuur en evenwichtig in de opbouw. In finale krijgen we mooi versmolten tannines.


Te schenken bij: Vlees – rood, lamsvlees en rosbief


Bewaartermijn: 2 tot 3 jaar

Ch Belvue – Cuvée Terre Blanche Bordeaux 2016

De wijn heeft een mooie robijnrode kleur. De aroma's zijn intens en bevatten rode bessen met wat kruidigheid en een snuifje peper. In de mond is de wijn harmonieus, fris, licht romig, met een mooie structuur en een aangename lengte.


Te schenken bij: rood en gegrild vlees, belegen kaas


Bewaartermijn: 3 – 5 jaar

Barbera del Monferrato – Tacchino - 2015

Monferrato is van oudsheer een beroemde wijnstreek, in de Piemonte in Italie. Het wijngoed Tacchino ligt in het hart van dit groene gebied. Deze wijn heeft een diepe, donkere robijnrode kleur. In de neus fijn en elegant met subtiel rood fruit van zwarte bessen en zwarte peper. In de mond fijn en toch krachtig, vol sap en tegelijk stevig. Kortom een heerlijke expressieve rode wijn, met veel kleur en zeer fruitig bouquet.


Te schenken bij: Risotto, Ossobuco, konijn


Bewaartermijn: 3 tot 5 jaar

Senda De Las Rochas – Crianza – Manchuela DO   2010

We merken een helderrode kleur met kastanjebruine toetsen op. In de neus krijgen we een mooi evenwicht tussen fruit (bramen), fijne houttoetsen en wat kruidigheid (kruidnagel). Een krachtiger type rode wijn met fijne tannines en een lange afdronk.


Te schenken bij: Gevogelte, barbecue en kaas – hard


Bewaartermijn: 5 tot 7 jaar

Weingut Ritterhof - Perlhofer Crescendus - 2016

Deze wijn heeft een donkere, robijnrode kleur. In de neus ruiken we vooral fruit en kruidigheid.Het is een elegante wijn met frisheid en een fluweelachtige structuur.


Te schenken bij: Wildpastei, wilde paddenstoelen

Gevogelte – eend, duif

Vlees - wit, gegrild


Bewaartermijn: 3 tot 5 jaar

Ch. Crabitey Rouge - Graves - 2014

We merken een helderrode kleur met kastanjebruine toetsen op. In de neus krijgen we een mooi evenwicht tussen fruit (bramen), fijne houttoetsen en wat kruidigheid (kruidnagel). Een krachtiger type rode wijn met fijne tannines en een lange afdronk.


Te schenken bij: Boeuf Bourgignon, filet americain, gevogelte – duif, snip, vlees – rood en konijn


Bewaartermijn: 7 tot 10 jaar


Witte wijnen en bubbels

Ruffino – Classico Orvieto - 2016

In de neus fris en uitnodigend met eerst tonen van bloemen gevolgd door een intense, fruitige geur van vooral appel en vijgen. In de mond is deze wijn vol en fris met een afdronk van verse amandelen.


Te schenken bij: Pasta met zeevruchten, Oosterse keuken, kip met ananas, wit vlees, mozarellakaas


Bewaarbaarheid: 2 jaar

Dom. De Pellehaut – IGP Côtes de Gascogne  2017

In de neus levendig en complex met aroma’s van fruit, witte bloemen en een vleugje vanille. In de mond een perfecte harmonie tussen de frisheid en de zoetigheid.  Indrukken van perzik ananas en vanille.


Te schenken bij: Ganzenlever, Oosterse keuken, fruitige desserts, wokgerechten,  zoetzure sausen en wildpaste


Bewaarbaarheid : 3 tot 5 jaar

La Prada – Elevé en fûts de chêne – IGP - 2016

De wijn heeft een goudgele kleur, met in de neus aroma's van eik, gekonfijt fruit, brioche, caramel en boter.

In de mond proeven we een rijke, aromatische en vettige wijn met een krachtig aroma van wit fruit met zachte, aangename houttoetsen.


Te schenken  bij: Kalkoen, kip, tapas, kaasschotels, pasta met zeevruchten en vis in roomsaus


Bewaarbaarheid: 2 tot 3 jaar

Ch. D’Argadens Blanc - Bordeaux  2016

Briljante bleekgele kleur. In de neus krachtig met fruitige indrukken (abrikoos), een ondertoon van pompelmoes en een vleugje accacia. In de mond erg evenwichtig, soepel en elegant. In afdronk exotisch fruit en perziken.


Te schenken bij: Aperitief, vlees – wit, vis – zeevruchten, bouillabaisse, vis - tarbot


Bewaarbaarheid: 2 tot 3 jaar

Dom. Chavet Menetou Salon blanc 2017

Bleekgele wijn met groene tinten. Zeer aromatisch in de neus met toetsen van mineraliteit, agrum, abrikoos en witte bloemen. Het is een intense wijn, met de nodige frêcheur en rondeur, en tevens mooi gestructureerd.


Te schenken bij: Aperitief, schelp en schaaldieren, kaas, geitenkaas, gevogelte en wit vlees


Bewaartermijn: 3 tot 5 jaar

Cava Vallformosa - Brut

De druiven die gebruikt worden voor de productie van deze Cava zijn afkomstig van de wijngaarden in Upper Penedès. Licht strogeel van kleur met groene schitteringen. In de mond harmonieus en heerlijk prikkelend door de relatief hoge acciditeit die eindigt in een karaktervolle ronde en elegante finale.


Te schenken bij: het aperitief, lichte maaltijden of als drinkwijn.


Bewaartermijn: 1 tot 2 jaar