Basketclub Dames Leuven
Notre Dame Blue Tigers Leuven
B.TOP U19 U16 U14
Vanaf volgend seizoen kent onze jeugdwerking een grondige facelift. Basketbal Vlaanderen stapt af van haar traditionele indeling in landelijke, grensoverschrijdende en provinciale ploegen, en deelt de ploegen in in niveau's : 5 bij de jongens, en 3 bij de meisjes. Het niveau waarin een ploeg wordt ingedeeld hangt af van haar sportief niveau, maar ook van de clubwerking, de infrastructuur enz...


Onze club heeft volgend seizoen zowel bij de U14, de U16 en de U19 een ploeg in niveau 1 (het hoogste niveau), en wij behoren daarmee tot de topclubs in Vlaanderen : slechts een zevental damesclubs, verspreid over heel Vlaanderen, hebben drie ploegen van niveau 1. En nog meer goed nieuws : voor de speelsters van niveau 1 is er nu het B.TOP-programma (het Blue Tigers Opportunity Program), een volledig nieuwe manier van trainen en werken, waarbij een 35-tal speelsters (U14, U16 en U19) als één groep zal trainen en waarbij de nadruk ligt op professionaliteit, een multidisciplinair kader, en één duidelijke leerlijn voor de ganse groep.


Er is speciale aandacht voor het individu, via een player profiling-programma, met oa de mogelijkheid tot additionele specialisatietraining, blessurepreventie en -opvolging, en regelmatige evaluatie. En omdat de ganse groep samen traint, wordt er extra ingezet op zaken als teambuilding, samenwerking en groepsgevoel.


Het geheel wordt begeleid door een team van vier gedreven en gediplomeerde coaches. Het Blue Tigers Opportunity Program is dan ook een frisse nieuwe kijk op jeugdopleiding.